• De m/v achter FinFactor

De man/vrouw achter FinFactor: Luc Postelmans

FinFactor heeft de ambitie om dicht bij u als klant te staan. Dit klinkt natuurlijk behoorlijk wollig, maar om u hiervan te overtuigen, willen we onze mensen één voor één aan u voorstellen en een goed gesprek met hen aangaan. Zo leert u ons nog beter kennen, niet? 

In deze editie laten wij u kennismaken met Luc Postelmans, die ons team vervoegde als Senior Wealth Officer.

Auteur

FinFactor

FF:" Beste Luc, wanneer ben je gestart bij FinFactor en waarom?"

“Ik ben in november 2021 aan boord gekomen. In 1981 ben ik mijn carrière gestart bij Kredietbank (later KBC) en in 2006 ben ik overgestapt naar Société Générale Private Banking België.

In 2018 werd deze bank door ABN Amro Private Banking gekocht met een stevige herstructurering als gevolg, wat voor mij de aanleiding was om de overstap naar FinFactor te maken.

Ik ben sterk onder de indruk van de werking en de professionele structuur van FinFactor en hoop hier een mooi vervolg aan mijn loopbaan te kunnen breien! Omringd door leuke en ervaren collega’s mag dat geen probleem zijn.”

FF: "Waar ben je het meest trots op?"

"Dat is een makkelijke: ik ben 36 jaar gehuwd (respect voor Anne!) en de trotse vader van dochter Leen en zoon Roel en trotse opa van een schattige kleindochter Céleste! Beide kinderen hebben hun weg al goed gevonden in onze complexe maatschappij en welke ouder is niet fier zijn kinderen gelukkig te zien?"

FF: “Hoe belangrijk vind jij het milieu, klimaat, kortom de ontwikkeling inzake duurzame tendensen?”

“Dat sluit mooi aan bij de vorige vraag.

Tot voor enkele jaren leek het een “ver van mijn bed show”, maar met de recente ontwikkelingen zoals stormen, wateroverlast, vervuiling,…. begint het me toch meer en meer zorgen te baren.

Ik hoop natuurlijk dat Céleste groot mag worden in een gezonde en leefbare omgeving en dat ze van dezelfde comfortabele (zeg maar luxueuze) omstandigheden, zoals die van onze generatie, mag blijven genieten.”

FF: "Wat betekent ontspannen voor jou?"

"Ik kan genieten van een looptraining in leuk gezelschap. Drie keer per week bind ik mijn loopschoenen aan voor een tochtje tussen de 10 en 15 km, op weekbasis een kleine 40 kilometer dus. In een verder verleden heb ik me al eens gewaagd aan een marathon (of twee), maar omwille van blessurelast probeer ik de afstand te beperken. Verder ontspan ik me regelmatig tijdens een rit met mijn koersfiets.

Ook kan ik genieten van lekker eten, hetzij op restaurant hetzij thuis - mijn echtgenote is een prima kok - en natuurlijk hoort daar een glas lekkere (Italiaanse) rode wijn bij ….

FF: "Welk natuurlijk talent had je graag willen hebben?"

"Ik ben (gezond) jaloers op mensen met muzikale talenten die een mooie stem hebben of een muziekinstrument bespelen. Ik zou het zo graag kunnen maar ik vrees dat het er nooit van zal komen. Ook vanwege een manifest gebrek aan talent en aanleg."

FF: "Wat staat er allemaal nog op je bucketlist?"

"Ik ben in december 60 jaar geworden en ben me ervan bewust dat ik de dingen die ik absoluut nog wil meemaken niet veel langer moet uitstellen. We reizen heel graag maar door Corona staat dit al een tijdje op een laag pitje. Voornamelijk Italië vinden we mooi en aantrekkelijk. We hebben al heel wat plaatsen kunnen bezoeken maar er blijven nog voldoende blinde vlekken om te ontdekken. Hopelijk kunnen we op korte termijn terug naar een normaal leven evolueren.

Corona heeft nu al wel lang genoeg ons leven bepaald. Hopelijk komt er snel een einde aan de pandemie!"

Neem contact op met  Luc !

Wilt u weten wat FinFactor voor uw portefeuille kan betekenen? Portefeuillebeheer is onze kerntaak. FinFactor is als beleggingsonderneming onafhankelijk van een bank en heeft toegang tot alle financiële instrumenten: aandelen, obligaties, ETF's (trackers) en beleggingsfondsen. Daardoor kunnen wij flexibel met u meedenken om uw vermogen verder te laten groeien. U staat altijd centraal.