• De m/v achter FinFactor

De man/vrouw achter FinFactor: Sabine Langenaerde

FinFactor heeft de ambitie om dicht bij u als klant te staan. Dit klinkt natuurlijk behoorlijk wollig, maar om u hiervan te overtuigen, willen we onze mensen één voor één aan u voorstellen en een goed gesprek met hen aangaan. Zo leert u ons nog beter kennen, niet?
Wij laten u kennismaken met Sabine Langenaerde, zij kwam begin april 2024 het FinFactor Team versterken.

Auteur

FinFactor

FF: 'Dag Sabine, wanneer ben je gestart bij FinFactor en waarom ?

'Ik ben begin april 2024 gestart bij FinFactor als Middle Office. Dit is de naam van de functie maar eigenlijk is dit een synoniem voor een duizendpoot bij mij, met de nadruk op Compliance. Eén van mijn hoofdtaken is het ondersteunen van de Compliance Officer.

Daarvoor heb ik 26 jaar bij een grootbank gewerkt en heb daar verschillende functies uitgeoefend zoals o.a. Middle Office, kredietanalist maar ook enkele jaren als Compliance Analyst. Daar is mijn interesse in Compliance ontstaan en gegroeid. Ik heb in de grootbank veel geleerd zowel over de verschillende jobs als over mezelf.

De grootbank heeft echter een evolutie doorgemaakt en ik voelde me niet meer thuis in de bedrijfscultuur en mentaliteit. Ik had nood aan een andere uitdaging in een kleinere omgeving met mensen die gedreven zijn en met veel passie hun job doen.

Dat heb ik bij FinFactor zeker gevonden.'

FF: 'Ben je nieuwsgierig van aard?'

'Ik ben best wel nieuwsgierig maar dan op een goede manier. Als kind kon ik niet wachten om de pakjes onder de kerstboom te openen , dat is nu wel al veel beter, nu heb ik toch al meer geduld. Gezien ik Compliance Analyst ben komt mijn nieuwsgierigheid goed van pas. Ik zoek graag dingen op, doe graag screenings, pluis graag uit.

Verder uit mijn nieuwsgierigheid zich ook in mijn leergierigheid. Niet stilstaan bij het bekende en nieuwe dingen bijleren vind ik heel leuk. Dit is een verruiming voor mij.'

FF: 'Wat geeft je kracht/energie?'

Mijn gezin , de leuke momenten samen , mijn kinderen zien opgroeien als jongvolwassenen, ook al is het daarbij horende loslaten niet altijd evident.

Een job doen waar ik plezier aan beleef, geapprecieerd worden door de collega’s, tussen het werk door een lachbui met de collega’s, een grapje maken kortom een leuke job met leuke collega’s .

Soms moet ik me wel eens pushen om best vroeg op te staan om te lopen maar eens ik bezig ben en zeker erna krijg ik echt een boost.

FF: 'Waar maak jij je de meeste zorgen over?'

'De toekomst van mijn kinderen. Ik heb een zoon van 15 jaar en een dochter van 17 jaar. Ze zijn “brave” pubers, geen drama, maar we leven toch in geen evidente maatschappij.

Dus ook al gaan ze momenteel de goede weg op toch is er de bezorgdheid of ze hun weg wel verder zullen vinden, of ze gelukkig zullen zijn en een job vinden waarin ze zich goed voelen. Waarschijnlijk de zaken die elke ouder zorgen baart.'

FF: 'Welke interesses heb je?'

'Ik lees graag een boek, dat gaat van Jo Nesbo tot Lucinda Riley. Jammer genoeg is daar niet veel tijd voor maar als ik op vakantie ga en er is een dagje luieren gepland gaat die zeker mee.

Gezien ik pendel tussen Gent en Antwerpen heb ik wel wat tijd op de trein, maar dan lees ik eerst de krant en als er dan nog tijd is nog enkele pagina’s in mijn boek. Ik loop graag, niet dat ik een marathon loper ben, of nog niet althans, maar ik probeer toch minstens 3 keer per week mijn loopje te doen. Dit is mijn momentje, ik en muziek in mijn oren en gewoon lopen.

Ik wandel ook best graag, we gaan regelmatig wandelen in onze omgeving. Wat ik heel fijn vond is de Mullerthal Trail, maar dat kan je niet alle weken doen 😊 want dat ligt niet bepaald in mijn buurt. Verder ga ik graag eens op restaurant of gewoon naar een rommelmarkt en daarna een aperitiefje. Eens op stap gaan met goede vrienden

Eigenlijk gewoon zoveel mogelijk genieten van het leven met mijn gezin en goede vrienden.'

FF: 'Wat waardeer je het meest aan jouw vrienden?'

Eerlijkheid, recht door zee, een goed en warm hart hebben. Ik kan plezier hebben maar ik kan ook bij heb terecht als het eens minder gaat. En zij ook bij mij.

FF: 'Wat is het meest kostbare bezit?'

'Mijn gezin en mijn gezondheid. Niet dat dit echt een bezit is maar beiden zijn heel belangrijk.'

FF: 'Wat is voor jou belangrijk in een relatie?'

'Vertrouwen, eerlijkheid, open communicatie ook al heeft de partner een andere mening, samen kunnen lachen en plezier maken. Samen de kinderen opvoeden, beiden compromissen kunnen sluiten.

Samen op restaurant kunnen zitten zonder de GSM, gewoon samen praten en lachen en genieten van het lekkere eten en een wijntje.'

FF: 'Wat stel je altijd uit?'

'Dit is zeker de strijk, ik doe dit echt niet graag maar de stapel wordt dan alleen maar groter dus ik plan dit dan toch maar in op een vaste dag.'

FF: 'Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt?'

Te lang in mijn comfortzone blijven steken door schrik van het onbekende en schrik van het verlaten van de gouden kooi. Mij te veel laten leiden door “wat als”. Niet dat ik nu een waaghals geworden ben maar ik heb toch recent een grote stap gezet waar ik jaren terug nog niet durfde van dromen.

Neem contact op met Sabine!

Wilt u weten wat FinFactor voor uw portefeuille kan betekenen? Portefeuillebeheer is onze kerntaak. FinFactor is als beleggingsonderneming onafhankelijk van een bank en heeft toegang tot alle financiële instrumenten: aandelen, obligaties, ETF's (trackers) en beleggingsfondsen. Daardoor kunnen wij flexibel met u meedenken om uw vermogen verder te laten groeien. U staat altijd centraal.