• De m/v achter FinFactor

De man/vrouw achter FinFactor: Kris Bauters

FinFactor heeft de ambitie om dicht bij u als klant te staan. Dit klinkt natuurlijk behoorlijk wollig, maar om u hiervan te overtuigen, willen we onze mensen één voor één aan u voorstellen en een goed gesprek met hen aangaan. Zo leert u ons nog beter kennen, niet? 

In deze editie laten wij u kennismaken met een van de oprichters van FinFactor: Kris Bauters

Auteur

FinFactor

FF: Dag Kris, stel je misschien eens kort voor?

Ik word eind dit jaar 56, ben gelukkig gehuwd met Françoise en heb 4 jonge volwassen kinderen die volop hun weg aan het zoeken zijn in het leven. Leuk om zien. In een ver verleden ben ik afgestudeerd als bio-ingenieur, gevolgd door een managementopleiding aan de Vlerick School. Ik ben uiteindelijk in de financiële sector terecht gekomen maar net zo goed was ik in een heel andere sector beland. Maar het is de liefde voor cijfers die toch het hardst aan me trok. Ik beklaag het me allerminst. Via enkele omzwervingen heb ik samen met mijn collega-partners in 2016 FinFactor boven de doopvont gehouden. Sindsdien ben ik er bestuurder en verantwoordelijk voor het financieel en commercieel beleid.

FF: Je beheert ook portefeuilles van klanten, is er jou doorheen de jaren al iets opgevallen?

Zeker, niet alleen bij klanten maar in het algemeen heeft het me toch al dikwijls getroffen hoezeer iedereen het kind van zijn opvoeding is en blijft. Afhankelijk van waar onze wieg staat krijgen we blijkbaar een set van waarden en normen mee en hoezeer onze situatie later ook evolueert, blijkt het zeer moeilijk te zijn om waarden en normen die we van thuis hebben meegekregen naast ons neer te leggen. In het beheer van portefeuilles merk ik dat zeer goed in welke mate iemand aankijkt tegen risico’s en volatiliteit. Als je je hele jeugd hoort dat zekerheid het belangrijkste goed is dan is de kans klein dat je later een zuivere aandelen-portefeuille zal aanhouden. Aan ons om hier oog voor te hebben.

FF: Heb je specifieke interesses/hobby’s?

Waar zal ik beginnen? Eerst en vooral probeer ik mijn conditie wat te onderhouden door vooral te fietsen. Meer dan 15 jaar geleden heb ik me aangesloten bij de lokale wielerclub. Het motiveert me om op zondag vrij vroeg het bed uit te rollen en wat hellingen in de Vlaamse Ardennen te beklimmen. Ik verheel niet dat het me ook wat helpt mijn gewicht onder controle te houden.

Verder heb ik altijd een zwak gehad voor geschiedenis en cultuur. Een paar jaar geleden volgde ik in avondonderwijs zelfs een gidsopleiding en mag me sindsdien Gids in de Vlaamse Ardennen noemen. Om dezelfde reden reis ik graag en prijs me gelukkig dit te kunnen delen met mijn kinderen. Zo was ik afgelopen maand nog in Japan samen met mijn jongste dochters. Een prachtig land met een geheel eigen cultuur en fantastisch openbaar vervoer. Economisch gaat het echter niet zo goed met Japan. Ze zijn de trein van de digitalisering grotendeels aan het missen en op mijn trip ben ik nauwelijks een bouwwerf tegengekomen. Beetje beroepsmisvorming, vrees ik.

FF: Heb je tot slot een levensmotto?

Jawel, een wijze collega maakte mij er ooit attent op dat je de maatschappij kan opdelen in mensen die voor hun geluk gaan en mensen die voor hun gelijk gaan. Daar zit veel waarheid in. Ik heb me voorgenomen zoveel mogelijk voor mijn geluk te gaan. Al valt me dat niet altijd makkelijk. Ook ik ben het kind van mijn opvoeding. 😊

Neem contact op met Kris!

Wilt u weten wat FinFactor voor uw portefeuille kan betekenen? Portefeuillebeheer is onze kerntaak. FinFactor is als beleggingsonderneming onafhankelijk van een bank en heeft toegang tot alle financiële instrumenten: aandelen, obligaties, ETF's (trackers) en beleggingsfondsen. Daardoor kunnen wij flexibel met u meedenken om uw vermogen verder te laten groeien. U staat altijd centraal.