• De m/v achter FinFactor

De man/vrouw achter FinFactor: Bernard Blanpain

FinFactor heeft de ambitie om dicht bij u als klant te staan. Dit klinkt natuurlijk behoorlijk wollig, maar om u hiervan te overtuigen, willen we onze mensen één voor één aan u voorstellen en een goed gesprek met hen aangaan. Zo leert u ons nog beter kennen, niet?

In deze editie laten wij u kennismaken met een van de pioniers van FinFactor: Bernard Blanpain.

Auteur

FinFactor

FF: “Dag Bernard, waarvan word jij super-enthousiast?”

Wat mij gelukkig maakt is het besef dat niets alledaags is en dat heel veel ogenschijnlijke belevingen bijzonder zijn. Met de familie aan tafel, de geuren die je oppikt als je fietst, de ontmoetingen en gesprekken met vrienden, de boswandeling, de interactie op kantoor.

FF: “Wat motiveert je in het leven?”

Mijn echtgenote Katelijne, mijn dochters Eva, Anna en Babet, familie en vrienden die mij steunen en motiveren waardoor harmonie en evenwicht in het leven komt. Ik krijg ook veel energie van het vertrouwen die je ontvangt als je samenwerkt met fijne klanten en leuke collega’s. Een job die je met passie en dankbaarheid mag beleven en die je op het einde van de dag met meer energie naar huis stuurt, is simpelweg hetgeen ik iedere werkdag meemaak.

FF: “Wat is je favoriete motto?”

Ik heb er eigenlijk 3 : De eerste is: nooit opgeven, blijven volhouden bij het najagen van je dromen, de aanhouder wint …. bijna altijd. Vervolgens leg ik altijd de nadruk op “ maak er een leuke dag van”. Wij hebben allemaal, minstens, voor een stukje onze wensen, dromen, kansen in eigen handen. Elke dag is nieuw, wij mogen en kunnen dus elke dag vormen en kneden tot een leuke dag. Tenslotte is dankbaar in het leven staan ten opzichte van anderen voor mij heel belangrijk want alleen lukt het niet.

FF: "Wanneer ben jij gestart bij FinFactor en waarom?"

Ik heb het geluk dat ik van bij de start mee mag werken aan het FinFactor project. Gepokt en gemazeld in het bankwezen evolueerde ik naar een besef dat de manier waarop klanten en collega’s binnen grootbanken behandeld werden niet respectvol is. Wanneer de loyauteit die elke menselijke relatie vergt geen evidentie is, is het tijd om een nieuw project op te starten.

De financiële wereld is gedreven door een constante en repetitieve zoektocht naar extra rendabiliteit en productiviteit, hetgeen leidt tot verschraling van de dienstverlening en het banaliseren van klantenrelaties.

Hierbij ben ik dankbaar dat ik de kans gekregen heb om samen met alle collega’s te bouwen aan een financiële dienstverlener die het verschil wenst te maken.
Onze droom is om met FinFactor een schijnbaar evidente doelstelling te realiseren nl. het bekomen van tevreden klanten. Daarom "adviseren" wij onze klanten en zijn we geen verkopers. We willen onze kennis en ervaring delen, bereikbaar zijn én in het belang van onze klanten FinFactor als profesionele dienstverlener verder uitbouwen. Gezien wij volledig onafhankelijk advies bieden, is de kans dat er zich een belangenconflict voordoet dan ook heel erg klein.

FF: "Waar word je stil van?"

Enkele weken geleden mocht ik de opening van een nieuw oogziekenhuis in de Congolese stad Kananga mee beleven. Dit kwaliteitsvolle ziekenhuis van de NGO ‘Licht voor de wereld’ is een baken van hoop voor een land van 100 miljoen inwoners met 120 oogspecialisten. Om in een overlevingseconomie terug te kunnen zien, en hierdoor zowel familiaal als economisch weer een bijdrage te kunnen leveren is van een ongekende waarde.

Voor de lokale gemeenschap is het een bevestiging dat dergelijke projecten, gedragen en uitgebaat door eigen Congolese verpleegkundigen en specialisten, mogelijk is. Ik vind dit getuigen van een ongelooflijke veerkracht.

Deze beleving staat in sterk contrast met de vernielingszucht en de “ondraaglijke lichtheid” van mensenlevens in conflictgebieden.