• Fiscaliteit

De drie favoriete aandelen van Steven Nuyts

De Belgische onafhankelijke vermogensbeheerder FinFactor selecteert aandelen op basis van de vier factoren “kwaliteit”, “inkoop van eigen aandelen”, “waardering” en “winstmomentum”. De eerste twee aandelen zitten al drie jaar in de selectie en verdubbelden in die tijd zowat in waarde.

Auteur

De Standaard

De 3 favoriete aandelen van Steven Nuyts

AutoZone

2.727,04 dollar 

AutoZone is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van auto-onderdelen en -accessoires aan particulieren en garages. Het bedrijf werd opgericht in 1979 en kent ondertussen een netwerk van meer dan 7.000 winkels in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. Afgelopen jaar kocht AutoZone voor 3,7 miljard dollar van haar eigen aandelen in. Op die manier verminderde het aantal uitstaande aandelen met 7,9% op een jaar tijd. Over die periode wist het eveneens de winst per aandeel met 12,9% op te trekken. Dit groeiaandeel noteert aan een verwachte koers-winstverhouding van 18, of iets goedkoper dan de Amerikaanse markt.

UnitedHealth Group 

538,79 dollar 

UnitedHealth Group is een van de grootste spelers in de Amerikaanse gezondheidszorg. Het bedrijf bestaat uit verschillende dochterondernemingen, waaronder UnitedHealthcare, dat ziektekostenverzekeringen aanbiedt, en Optum, dat zich richt op technologie en diensten voor de gezondheidszorg. Het bedrijf is een erg stabiel groeiaandeel. Zo stegen de omzet en operationele winst afgelopen kwartaal met 14%. Op een jaar tijd nam het aantal personen die zich laten bijstaan door UnitedHealthcare met meer dan 1,4 miljoen toe. Ook in 2024 verwachten analisten opnieuw een groei van de winst per aandeel met meer dan 15%.

John Deere 

375,72 dollar 

John Deere staat bekend voor zijn landbouwmachines, waaronder tractoren, maaidorsers, zaaimachines en nog andere landbouwtuigen. Minder geweten is dat de Amerikaanse onderneming ook een breed scala aan machines voor de bouwsector maakt, zoals graafmachines, bulldozers of wielladers. John Deere staat gekend voor zijn betrouwbare en technologisch geavanceerde machines. Het orderboek van de producent is erg goed gevuld nu veel landbouwers nieuwe machines bestellen dankzij de hoge prijzen voor hun gewassen. Het bedrijf is aan een verwachte koers-winstverhouding van 11 vrij goedkoop.

Lees het artikel op standaard.be

De 3 favoriete aandelen van Steven Nuyts

Steven is chief investment officer bij FinFactor vermogensbeheer. 

Van opleiding is Steven master Handelsingenieur Financiewezen. Hij is Chartered Financial Analyst (CFA) en Master in de persoonlijke financiële planning aan de Antwerp Management School. Steven heeft meer dan 10 jaar ervaring bij het begeleiden van klanten in het beheer van hun vermogen. 

Meer over Steven Nuyts