• De m/v achter FinFactor

De man/vrouw achter FinFactor: Steve Eduwaere

FinFactor heeft de ambitie om dicht bij u als klant te staan. Dit klinkt natuurlijk behoorlijk wollig, maar om u hiervan te overtuigen, willen we onze mensen één voor één aan u voorstellen en een goed gesprek met hen aangaan. Zo leert u ons nog beter kennen, niet? 

In deze editie laten wij u kennismaken met Steve Eduwaere, sinds 2018 Senior Wealth Officer bij FinFactor.

Auteur

FinFactor

FF: "Dag Steve, wanneer ben je gestart bij FinFactor en waarom?"

"Na een carrière van bijna 20 jaar bij een grootbank, voelde ik door de regelgeving en de antwoorden die een grootbank daarop biedt, dat maatwerk voor een klant op beleggingsvlak steeds moeilijker werd. Meer en meer was de boordtabel met de cijfertjes belangrijk. Bij FinFactor heb ik ondertussen geleerd dat je niet in een grote organisatie moet werken om deze service aan klanten te kunnen leveren."

FF: "Waar word je het meest gelukkig van?"

"Ik word het meest gelukkig van de momenten die ik met de familie doorbreng. Met drie schatten van kinderen zijn mijn vrouw Annelies en ik dagelijks dankbaar voor de mooie momenten die we samen hebben. Soms kan het natuurlijk druk zijn met drie tieners in huis maar dat nemen we er met plezier bij. We houden van leven in de brouwerij!"

FF: "Welke interesses heb je?"

"Na het werk en in het weekend staat er in ons gezin veel sport op het programma. Zelf ga ik regelmatig padellen, speel ik af en toe golf en in de zomer durf ik nog wel eens met een surfplank het water opgaan. Verder zijn we vooral de grootste supporters van onze dochters en zoon die hockeyers, gymnaste en surfers zijn. We zijn supertrots op de manier waarop ze zich organiseren om sport en school op een goeie manier met elkaar te combineren."

FF: "Het zijn precies bezige bijen. Wie doet welke sport precies?"

"Absoluut. Fien (15) speelt hockey en is ondertussen Belgische Kampioen Golfsurfen "Shortboard" bij de dames (2022), Saar (13) is de acrobaat van ons allemaal en doet acrogym op competitief B-Niveau, en onze Tijs (11) speelt hockey en heeft de surfmicrobe net als zijn zus te pakken!"

Ondertussen is Fien er tijdens het gesprek komen bij zitten (red.)

FF: "Dag Fien. Hoe ben je bij het golfsurfen terecht gekomen en wat trekt je er zo in aan?"

"Papa gaf mij het eerste duwtje op een surfplank. Ik probeerde het dan eens op reis in Frankrijk en kreeg de smaak te pakken. Mijn ouders hebben mij dan in Twins Club in Bredene ingeschreven. Ik was vijf, zes jaar toen ik een eerste keer op de plank stond.”

Je hebt op zee enorm veel vrijheid. Je moet zelf bepalen welke golfkeuze je maakt. Het is tof om deze sport met vrienden te beoefenen en in het buitenland de bijzondere surfspots te leren kennen, zodat je op verschillende soorten golven ervaring opdoet."

Fien (15) is Belgische Kampioen Golfsurfen "Shortboard" bij de dames (2022)

FF: "Waar in het buitenland heb je dan zoal gesurft?"

"Om te golfsurfen hoef je niet perse naar Australië, Hawaï of Californië. Veel van de coolste surfplekken vind je gewoon hier in Europa. Wanneer het kan of past, proberen we zoveel mogelijk het buitenland op te zoeken. Het hangt af van waar en wanneer de condities het beste zijn om het water op te kunnen. Diverse locaties, zoals in het zuidwesten van Frankrijk, de Canarische eilanden of Portugal. We zijn ook al naar het noorden van Spanje getrokken."

FF: "Na je Belgische titel in 2022 rest ons nog een vraag. Wat wil je bereiken met het surfen? De Olympische Spelen bijvoorbeeld?"

"Ik besef goed genoeg dat meestrijden op zo een niveau niet onmiddellijk weggelegd is voor Belgische meisjes van onze generatie. Het verschil met wereldtoppers uit Brazilië, de Verenigde Staten en ook Frankrijk is enorm. Zeg nooit nooit natuurlijk. Maar het genieten van de zee en mij focussen op de golven die de natuur mij geeft vind ik nog steeds het allerbelangrijkste."

Neem contact op met Steve!

Wilt u weten wat FinFactor voor uw portefeuille kan betekenen? Portefeuillebeheer is onze kerntaak. FinFactor is als beleggingsonderneming onafhankelijk van een bank en heeft toegang tot alle financiële instrumenten: aandelen, obligaties, ETF's (trackers) en beleggingsfondsen. Daardoor kunnen wij flexibel met u meedenken om uw vermogen verder te laten groeien. U staat altijd centraal.